luni, 22 februarie 2010

Semipretioase - Smarald



Culoare: Verde
Aspect: Piatra pretioasa stralucitoare mica sau cristal opac.
Frecventa: Piatra pretioasa este scumpa, dar smaraldul neprelucrat este usor de gasit.
Zone: India, Zimbabwe, Tanzania, Brazilia, Egipt, Austria.

Caracteristici: Piatra de inspiratie si rabdare infinta, smaraldul pune cu mare integritate accentul pe viata. "Piatra a iubirii implinite", ea aduce fericire domestica si lealitate. Consolideaza unitatea, dragostea neconditionata si parteneriatul, favorizeaza prietenia, mentine echilibrul in cadrul relatiilor. Daca smaraldul isi schimba culoarea, se spune ca indica infidelitatea.
Asigura echilibrul fizic, emotional si mental, elimina negativitatea si suscita actiuni pozitive. Focalizeaza intentia si dezvolta constiinta, promovand astfel actiunile pozitive. Smaraldul dezvolta abilitatile psihice, precum clarviziunea, si stimuleaza inteligenta din plan mental. In mod traditional, smaraldul proteja incantatiile si intrigile magicienilor si prezicea viitorul.
In plan psihologic, confera puterea de caracter ce permite depasirea suferintelor. Piatra a regenerarii si restabilirii, capabila sa inlature emotiile negative. Va intareste capacitatea de a va bucura din plin de viata. Util in cazul claustrofobiei.
Smaraldul confera claritate mentala, imbunatateste memoria, indeamna spre cunoasterea interioara, largeste viziunea. Piatra a intelepciunii, favorizeaza discernamntul, adevarul, exprimarea elocventa. Ne ajuta sa aducem la suprafata ceea ce stim in mod inconstient. Extrem de benefic pentru intelegerea mutuala intr-un grup, simuland cooperarea.

Efecte tamaduiroare: Accelereaza recuperarea dupa o boala infectioasa. Trateaza sinusurile, plamanii, inima, coloana vertebrala, muschii, calmeaza ochii. Imbunatateste vederea si are efect detoxifiant asupra ficatului. Trateaza reumatismul si diabetul. In trecut, era folosit ca antidot contra otravurilor. Purtat la gat, smaraldul era cunoscut pentru reprimarea crizelor de epilepsie. Radiatia sa verde favorizeaza vindecarea afectiunilor maligne.

Pozitionare: Purtati-l pe degetul mic, inelar, inima sau pe bratul drept. Asezati-l acolo unde este nevoie. Purtat in mod constant, alunga emotiile negative. Smaraldul opac nu este benefic pentru obtinerea armoniei mentale.

Un comentariu:

  1. frumoasa prezentare.Mi-asi dori un smarald curat nu opac dar cred ca e fff scump si nu stiu cum sa-l indentific sa fie natural.....

    RăspundețiȘtergere