miercuri, 13 aprilie 2011

Ingrijirea pietrelor semipretioase

Metoda de purificare cu cristale

Cateva pietre curata energia negativa sau nedorita din alte cristale. Acestea sunt: clusterele (flori de mina), de ametist si selenit.

Asezati piatra care trebuie curatata langa cristalul pe care il folositi pentru curatat si lasati-le timp de 24-48 ore. Lasati cristalul nou in apropierea unui cristal de cuart brut de dimensiuni mai mari, deja purificat.

Metoda este recomandabila pentru pietrele delicate, care ar putea fi afectate de alte metode de purificare. Daca pietrele sunt foarte mici, se pot pune intr-un recipient de cuart sau de ametist, spalat in prealabil cu apa de ploaie.

Metoda cu apa de flori

Puteti purifica cristalele si pietrele in apa de flori.

Asezati pietrele sau cristalele in apa cu petale de trandafiri, de portocal, iasomie sau alte flori timp de 24 ore.

Din nou, atentie la pietrele care nu trebuie curatate in apa.

Metoda cu apa curgatoare rece

Pentru o purificare rapida puteti tine pietrele sub apa rece curgatoare . Apa calda sau fierbinte nu este buna pentru ca poate duce la fragmentarea cristalelor, din nou ca si in cazul metodei cu apa sarata, fiti siguri ca pietrele nu sunt poroase sau cu structura delicata inainte de a le pune sub apa rece curgatoare.

Pietrele sub forma de clustere sau geode nu se recomanda sa se curete cu apa(se pot faramita). Acestea nu se curata deci cu apa curgatoare sau cu apa sarata.

Apa rece curgatoare poate coroda argintul dar numai daca acesta este tinut mult timp sub apa. Bijuteriile cu pietre trebuie tinute deci scurta vreme in apa curgatoare rece si nu trebuie lasate in apa cu continut de sulfuri sau alte elemente de acest gen.

Un comentariu:

  1. Pietrele semipretioase in combinatie cu apa ofera asemenea beneficii?
    http://bijuteriimag.com

    RăspundețiȘtergere