vineri, 15 ianuarie 2010

Semipretioase - OnixCuloare: Negru, gri, alb, albastru, galben, rosu
Aspect: Cu dungi, marmorat, in general slefuit
Zone: Italia, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Brazilia, Africa de Sud

Caractersitici: Confera forta, sustine in situatii dificile sau confuzionante si in timpul perioadelor de intens stres mental sau fizic. Faciliteaza focalizarea energiei individului si alinierea sa cu puterea superioara, dar si ascensiunea in planul superior. Conduce in viitor, Datorita capacitatii sale de a conferii forta, perimite preluarea fraielor destinului personal. Promoveaza vigoarea, fermitatea si vitalitatea. Permite invatarea lectiilor, dand incredere in sine si facand ca toti sa se simta in largul lor in orice mediu.
Piatra a secretelor, ofera fiecaruia ocazia de a urma propriile sale sfatrui. Se spune ca onixul pastreaza amintirea celor intmplate celui care il poarta. Serveste de asemenea la psihometrie, fiind benefic pentru persoanele sensibile la vibratiile sale.
Aceasta proprietate de stocare a amintirilor fizice face onixul util pentru lucrul cu vietile anterioare, pentru vindecarea traumatismelor si a ranilor vechi ce afecteaza viata prezenta. Un cristal de onix tinut in mana indreapta atentia catre rana respeciva care va fi astfel vindecata datorita activitatii corporale, schimbarii sau terapiei cu cristale. Onixul ajuta si la tamaduirea vechilor suparari si tristeti.
In plan psihologic, recunoaste si integreaza dualitatile eului. Ancoreaza persoanele inconstante intr-un mod de viata mai stabil confera stapanire de sine. Tonic mental care atenueaza frica si grijile coplesitoare, onixul vehiculeaza harul inestimabil al deciziilor intelepte.
In plan fizic, onixul favorizeaza absorbtia energiilor universului necesare pentru vindecare sau alte scopuri. Echilibreaza energiile yin si yang ale corpului.

Efecte tamaduitoare:
Benefic pentru dinti, oase si maduva osoasa, tulburarile sanguine si picioare.

Pozitionare: De purtat pe partea stanga a corpului. De plasat sau tinut acolo unde este nevoie. Traditia spune ca onixul purtat la gat reduce apetitul sexual si promoveaz castitatea.

Sursa: Totul despre cristle - Judy Hall

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu