sâmbătă, 26 septembrie 2009

De ce am nevoie pentru a crea bijuterii handmade?

Daca doresti sa iti creezi propriile bijuterii sau poate vrei sa incepi un business, exsista cateva chestii care sunt absolut necesare. So... sa o luam cu inceputul:

1. In primul rand ai nevoie de instrumente, pentru bijuteriile mele folosesc clesti care se gasesc la magazinele de electrice, constructii, etc. (in urmatoarele articole vei vedea cum se folosesc)




* instrumentele din imagini reperzinta strictul necesar!

2. Penru urmatorul pas aveti nevoie de piesele prefabricate cum ar fi agatatori de cercei, lant, incuietroi, etc.

-Agatatorile de cercei. Exista multe modele da agatatori de cerecei si multe forme, cel mai important este sa adaptezi agatatoarea in functie de marimea si greutatea cerceilor.(grosimea metalului cerceilor trebuie sa fie adaptata greuatii pietrelor agatate de ele)

Agatatorile de cereci pot fi din diferite materiale(acestea sunt valabile si pentru lanturi, inchzatiori, etc), cum ar fi:
-argint (trebuie sa ai grija sa fie destul de gros pt ca argintul este un metal moale)
-aur
-suflate cu argint
-suflate cu aur
-otel
-otel chirurgical(recumandate pentru persoanele care nu pot purta metal comun)
-cupru
-etc.


-Acele.Acele se folosesc pentru a agata pietrele de lant, agatatori de cerecei,anouri,etc. Eu recomand folosirea acelor la orice tip de bijuterii(nu folositi sarma pentru bijuterii pentru ca se innegreste). Un aspect important in alegerea acelor este grosimea si lungimea lor. Si aceastea se aleg in functie de marimea si greutatea pietrei dar si in functie de grosimea gaurii acesteia(nu oriece ac intra in anumite pietre)

Exista doua tipuri de ace:


-Anourile.Anourile sunt foarte importante in crearea bijuteriilor. Pentru a alege anuorile potrivite trebuie sa ai in vedere ca rezistenta anourilor depinde de marimea si grosimea ceastora, cu cat un anou este mai mare cu atat exsita sanse mai mari ca acesta sa se desfaca si sa strice bijuteria creata. Recomandarea mea este sa folosesti anouri mici si groase pentru a nu risca sa pierzi bijuteriile din urechi sau de pe mana sau sa primesti reclamatii(spun din experienta).

-Lantul. Pentru lant tot ce pot sa spun este sa ai grija sa fie rezistent si sa nu se innegreasca in timp(incerca-l inainte de a vinde bijuteriile)- nu recomand lantul de culoare aurie, se innegreste foarte repede.


-Inchizatorile. Exista doua tipuri de inchizatori, carabinele si inchizatorile tip "baba si mos". Recomand carbinele, sunt mai sigure. La carabine este foarte important sa le incerci inainte sa le cumperi/vinzi.






3. Ultimul pas reperzinta alegarea pietrelor si a design-ului(despre aceastea vei putea afla mai multe in urmatoarele articole)

9 comentarii:

  1. buna,
    as dori sa stiu unde pot vizualiza produsele create de tine.Numele meu este Alina si imi poti trimite mail la alinapush@yahoo.com


    Ms,

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ziua , as vrea sa va intreb de unde se pot achizitiona anourile.tel:0764 718029.va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,
    Am auzit ca astfel de piese prefabricate se pot comanda de pe net...de unde as putea sa comand ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna,

    De unde pot cumpara vergele din sticla colorata, vergele metalice pentru topit sticla, arzator propan de banc, butelie propan, argila, foita aur, clesti, etc...

    In princioiu ma intereseaza tot ce am nevoie pentru a realiza bijuterii din sticla.

    Multumesc,

    mariusdabija@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  5. buna, eu nu lucrez cu sticala asa ca nu te pot ajuta

    RăspundețiȘtergere
  6. decorati cu Safir Albastru Natural din Madagascar cu o nuanta intensa, superba (Albastru marin; Translucid; bijuterii

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari pentru blog, iti doresc sa ai succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere