marți, 23 februarie 2010

Targ de dragobete

Liga Studentilor din Bucuresti are placerea de a va invita sa participaţi la cea de a II-a editie a Targului de handmade "Dragobete saruta fete". Evenimentul va avea loc miercuri, 24 februarie 2010, intre orele 10:00 - 16:00 in incinta Rectoratului Universitatii Politehnica Bucuresti.


Obiectivul central al Targului este de a sprijini dezvoltarea imaginatiei si a inventivitatii tinerilor, precum si de a incuraja aceasta comunitate a micilor designeri. Aceasta actiune se adreseaza in special pasionatilor de handmade si iubitorilor de arta.

Noi va asteptam ca de obicei cu creatii noi si mici.

luni, 22 februarie 2010

Semipretioase - SmaraldCuloare: Verde
Aspect: Piatra pretioasa stralucitoare mica sau cristal opac.
Frecventa: Piatra pretioasa este scumpa, dar smaraldul neprelucrat este usor de gasit.
Zone: India, Zimbabwe, Tanzania, Brazilia, Egipt, Austria.

Caracteristici: Piatra de inspiratie si rabdare infinta, smaraldul pune cu mare integritate accentul pe viata. "Piatra a iubirii implinite", ea aduce fericire domestica si lealitate. Consolideaza unitatea, dragostea neconditionata si parteneriatul, favorizeaza prietenia, mentine echilibrul in cadrul relatiilor. Daca smaraldul isi schimba culoarea, se spune ca indica infidelitatea.
Asigura echilibrul fizic, emotional si mental, elimina negativitatea si suscita actiuni pozitive. Focalizeaza intentia si dezvolta constiinta, promovand astfel actiunile pozitive. Smaraldul dezvolta abilitatile psihice, precum clarviziunea, si stimuleaza inteligenta din plan mental. In mod traditional, smaraldul proteja incantatiile si intrigile magicienilor si prezicea viitorul.
In plan psihologic, confera puterea de caracter ce permite depasirea suferintelor. Piatra a regenerarii si restabilirii, capabila sa inlature emotiile negative. Va intareste capacitatea de a va bucura din plin de viata. Util in cazul claustrofobiei.
Smaraldul confera claritate mentala, imbunatateste memoria, indeamna spre cunoasterea interioara, largeste viziunea. Piatra a intelepciunii, favorizeaza discernamntul, adevarul, exprimarea elocventa. Ne ajuta sa aducem la suprafata ceea ce stim in mod inconstient. Extrem de benefic pentru intelegerea mutuala intr-un grup, simuland cooperarea.

Efecte tamaduiroare: Accelereaza recuperarea dupa o boala infectioasa. Trateaza sinusurile, plamanii, inima, coloana vertebrala, muschii, calmeaza ochii. Imbunatateste vederea si are efect detoxifiant asupra ficatului. Trateaza reumatismul si diabetul. In trecut, era folosit ca antidot contra otravurilor. Purtat la gat, smaraldul era cunoscut pentru reprimarea crizelor de epilepsie. Radiatia sa verde favorizeaza vindecarea afectiunilor maligne.

Pozitionare: Purtati-l pe degetul mic, inelar, inima sau pe bratul drept. Asezati-l acolo unde este nevoie. Purtat in mod constant, alunga emotiile negative. Smaraldul opac nu este benefic pentru obtinerea armoniei mentale.

sâmbătă, 13 februarie 2010

Give for animals


In perioada 26-27 februarie şi 5-6 martie 2010 între orele 17-22 va avea loc un targ de bijuterii handmade si nu numai in clubul Fourteen. Targul este orgnizat de Asociatia Robi, asociatie care lucreaza cu animale abandonate si maltratate. Pentru ca mi s-a parut o initiativa foarte frumosa am donat si eu in numele celor 4 pisici ale mele:)) (toate adunate de pe strada) cateva bijuterii, asa ca as vrea sa rog, pe iubitorii de animale si nu numai, sa treceti pe la acest targ pentu ca fiecare obiect handmade cumparat ajuta un animalut. Mai multe informatii despre targ puteti gasii pe give4animals.blogspot.com iar despre asociatie si povestile animalelor salvate si in ingrijirea asociatiei pe www.4animals.ro

P.S. Creatorii de handmade care doresc sa doneze bijuterii pot scrie un e-mail la adresa give4animals@gmail.com .

miercuri, 10 februarie 2010

Semipretioase - Sodalit


Culoare: Albastru
Aspect: Patat cu alb-albastrui transparent si inchis la culoare. Toate dimensiunile
Zone: America de Nord, Franta, Brazilia, Groenlanda, Rusia, Myanmar, Romania

Caractersitici: Combina logica si intuitia si activeaza perceptia spirituala, aducand informatiile din mintea superioara la nivel fizic.
Intrata intr-o stare de meditatie intensa datorita sodalitului, mintea permite intelgerea circumstantelor. Inspira dorinta de adevar si incita la idealism, promovand fidelitate fata de sine si propriile convingeri.
Elimina poluarea electromagnetica si, amplasat pe calculatoare, blocheaza propagarea undelor nocive. Util pentru oamenii sensibili la aerul conditionat sau la ceata electromagnetica.
Util indeosebi pentru activitatea de grup, induce armonie si solidaritate. Stimuleaza increderea si colegialitatea intre membrii unui grup, incurjand intredependenta.
O excelenta piatra pentru minte, inlatura confuzia mentala si limitarea intelectuala. Favorizeaza gandirea rationala, obiectivitatea, adevarul si perceptia intuitiva, precum si exprimarea sentimentelor. Calmand mintea, permite receptionarea informatiilor inedite. Incita la indepartarea conditionarilor mentale vechi si a intorsaturilor rigide ale spiritului, creand un spatiu unde pot fi materializate noile idei.
In plan psihologic, aduce echilibru emotional si calmeaza atacurile de panica. Transformand personalitatea defensiva sau excesiv de sensibila, permitand inimii sa elibereze frica, fobiile, culpabilitatea si mecanismele de control care ne impiedica sa fim noi insine. Mareste respectul de sine, acceptarea si increderea de sine. Pune in evidenta aspectele obscure, pentru a fi acceptate fara a fi judecate.

Efecte tamaduitoare: Echilibreaza matabolismul, inlatura carentele de calciu, purifica sistemul limfatic si organele, activand sistemul imunitar. Combate efectul radiatiilor. Ingrijeste gatul, corzile vocale, laringele. Util pentru raceli si tulbuari digestive. Scade febra si presiunea sanguina. Stimuleaza absorbtia fluidelor in corp.

Pozitionare: Plasati-l in functie de nevoi sau purtati-l pe prioade lungi de timp

Sursa: Totul despre cristale - Judy Hall

Un nou blogBuna, am creat un nou blog unde o sa postez creatiile bunicii mele asa ca va astept pe blogulbunicii.blogspot.com

luni, 8 februarie 2010

Vacantaaa!!!

Dupa o lunga pauza... I think I'm back :)). Gata! sunt in vacanta, a trecut si sesiunea asta, si a trecut cu bine (am luat si 10 la unele examene :D) , asa ca de acum incolo o sa reiau postarile zilnice asa ca va astept in vizita.