sâmbătă, 26 septembrie 2009

Culori in trend pentru bijuterii

Culori toamna/iarna 2009-2010

Culori primavara/vara 2010


Culori toamna/iarna 2010-2011


De ce am nevoie pentru a crea bijuterii handmade?

Daca doresti sa iti creezi propriile bijuterii sau poate vrei sa incepi un business, exsista cateva chestii care sunt absolut necesare. So... sa o luam cu inceputul:

1. In primul rand ai nevoie de instrumente, pentru bijuteriile mele folosesc clesti care se gasesc la magazinele de electrice, constructii, etc. (in urmatoarele articole vei vedea cum se folosesc)
* instrumentele din imagini reperzinta strictul necesar!

2. Penru urmatorul pas aveti nevoie de piesele prefabricate cum ar fi agatatori de cercei, lant, incuietroi, etc.

-Agatatorile de cercei. Exista multe modele da agatatori de cerecei si multe forme, cel mai important este sa adaptezi agatatoarea in functie de marimea si greutatea cerceilor.(grosimea metalului cerceilor trebuie sa fie adaptata greuatii pietrelor agatate de ele)

Agatatorile de cereci pot fi din diferite materiale(acestea sunt valabile si pentru lanturi, inchzatiori, etc), cum ar fi:
-argint (trebuie sa ai grija sa fie destul de gros pt ca argintul este un metal moale)
-aur
-suflate cu argint
-suflate cu aur
-otel
-otel chirurgical(recumandate pentru persoanele care nu pot purta metal comun)
-cupru
-etc.


-Acele.Acele se folosesc pentru a agata pietrele de lant, agatatori de cerecei,anouri,etc. Eu recomand folosirea acelor la orice tip de bijuterii(nu folositi sarma pentru bijuterii pentru ca se innegreste). Un aspect important in alegerea acelor este grosimea si lungimea lor. Si aceastea se aleg in functie de marimea si greutatea pietrei dar si in functie de grosimea gaurii acesteia(nu oriece ac intra in anumite pietre)

Exista doua tipuri de ace:


-Anourile.Anourile sunt foarte importante in crearea bijuteriilor. Pentru a alege anuorile potrivite trebuie sa ai in vedere ca rezistenta anourilor depinde de marimea si grosimea ceastora, cu cat un anou este mai mare cu atat exsita sanse mai mari ca acesta sa se desfaca si sa strice bijuteria creata. Recomandarea mea este sa folosesti anouri mici si groase pentru a nu risca sa pierzi bijuteriile din urechi sau de pe mana sau sa primesti reclamatii(spun din experienta).

-Lantul. Pentru lant tot ce pot sa spun este sa ai grija sa fie rezistent si sa nu se innegreasca in timp(incerca-l inainte de a vinde bijuteriile)- nu recomand lantul de culoare aurie, se innegreste foarte repede.


-Inchizatorile. Exista doua tipuri de inchizatori, carabinele si inchizatorile tip "baba si mos". Recomand carbinele, sunt mai sigure. La carabine este foarte important sa le incerci inainte sa le cumperi/vinzi.


3. Ultimul pas reperzinta alegarea pietrelor si a design-ului(despre aceastea vei putea afla mai multe in urmatoarele articole)

I love handmadeData
: 10-11 octombrie 2009

Locatia: Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti (vis-a-vis de Universitate si TNB)

Premii pt vizitatori! (mai multe decat cele afisate in afise; in curand detalii pe site-ul nostru)

Ce veti gasi (totul handmade!): accesorii din FIMO, lemn si ceramica, hainute si pantofiori handmade, hamace, bratari, dulceturi si prajituri facute in casa, decoratiuni.

INTRAREA GRATUITA

Ne veti gasi si pe noi acolo cu ultimele nostre design-uri si super preturi!